Příprava CDS
Doporučuji užívat CDS místo MMS, protože takto není zažívací trakt zatěžovaný (žaludek sloučeniny soli, proto některým bylo špatně při užívání MMS ve vyšších dávkách). Domácí příprava CDS je jednoduchá a variant je víc. Sám k přípravě používám dvoulitrovou láhev od okurků, skleničku na stopce s roztokem chloritanu sodného NaClO2 aktivovaný 50%ní kyselinou citrónovou). 50%ní roztok kyseliny citrónové připravíme smícháním stejného množství kyseliny citrónové se stejným množstvím vody to je 1:1. To znamená pokud do sklenice dáme 0,02l, čili malou štamprli kyseliny citrónové a malou štamprli vody, po rozpuštění máme 50%ní roztok kyseliny citrónové. Potravinovou kyselinu citrónovou kupuji v drogerii, anebo v potravinách. Chloritan sodný kupuji s testovacími proužky v internetovém e-shopu -odkaz dole.
Do skleničky na stopce naliji nejdřív chloritan sodný 0,01l (půl malé štamprle) a stejné množství 50%ní kyseliny citrónové. Skleničku vložím do láhve od okurků naplněné pitnou vodou tak aby hladina vody byla po vložení skleničky s aktivovaným chloritanem sodným asi 5 cm od uzavřeného víka. V lednici ponechám až 25 hodin. Obsah chlordioxidu po pětadvaceti hodinách je ve vodě od 250 do 500 ppm.
Takto vypadá nasycený roztok vody chlordioxidem po 25 hodinách. Skleničku na stopce opatrně vyndám a obsah vyliji do dřezu.
Potom hotový roztok přelijeme do tmavých lahví. Připravený koncentrát má hodnoty 250-500ppm.
K horké dvacetiminutové koupeli naliji dvě deci koncentrátu na plnou vanu. Nevylekejte se, pokud již během noci se dostaví rýma. To souvisí s očistou organismu, kdy se tělo debordelizuje také přes sliznici. Rýma není nemoc, rýma je očista od toho co tělo zatěžuje, co mu škodí.
K pití připravíme z tohoto koncentrátu ředěním vodou roztok s hodnotou cca 50ppm. Malá štamprle 0,02l s dvěmi deci vody vykazuje 25-50ppm. Viz foto. Roztok neředím do zásoby, alepřipravuji vždy každou hodinu dvě deci k pití.
Testovací proužky množství oxidu chloričitého (chlordioxidu) koupíme zde:
https://www.czchem.cz/chemie/11-testovaci-prouzky-kyslicnik-chloricity-chlordioxid.html
anebo tady: https://www.azvita.cz/cs/6-chemie
A jedno důležité poznání k dobru. Neznám lepší a levnější konzervování ovoce, zeleniny než s použitím CDS. Pro ilustraci přikládám fotografii s feferonky. Do skleničky od jogurtu vložím potřebné množství feferonek a přidám CDS (s hodnotou asi 100ppm) v množství asi jedné čajové lžičky. Ihned uzavřu víkem. Takto si zachováme zakonzervovanou zeleninu nebo ovoce čerstvé. To nemá chybu.
CDS lze využít i při ochraně mléčného kvašení omezující množení nežádoucích bakterií a plísní (křís) jak u kysaného zelí, tak u kvašáků.
A na snímku zde je výsledek jak mléčný křís likviduje CDS. Přitom kvalita nálevu se chuťově nemění.
Zlatý Jim Humble a všichni kteří se podílejí na vylepšování výroby chlordioxidu i na jeho využití a propagaci.
Plíseň na červené řepě před působením CDS, ve štamprli vlevo, sleduj barvu CDS!
A snímek po 12 hodinách působením CDS, ve štamprli vlevo, sleduj barvu CDS!
Poznámka: a takto je to podobné v zaplísněném organismu po užívání CDS.
Jim Humble skutečně přišel s nedocenitelným poznáním a přínosem pro nás všechny. Máme důvod k radosti. Je hoden úcty a uznání.
Jak připravují CDS a CDS2 druzí viz zde:
CDS - chloritan + hydrogensíran
CDS - jednoduše a rychle
Jednoduchá výroba CDS. Jim Humble skutečně přišel s nedocenitelným poznáním a přínosem pro nás všechny. Máme důvod k radosti. Je hoden úcty a uznání.
CDS2 Ota Nepilý
Kraťoučký a jednoduchý návod na přípravu CDS2 doma.
Základní suroviny chloritan sodný NaClO2 + hydrogensíran sodný NaHSO4 + vychlazená voda.
50 + 50 ml 24,5% NaClO2 + 33% NaHSO4 dáme vychlazené! na 4 stupně Celsia! do skleničky na stopce a necháme reagovat v uzavřené nádobě 12 až 48 hodin ve tmě a lépe i v chladu. ( Pokud nemáte možnost chladného prostoru, vyrobí se to i při pokojové teplotě, ale tma je podmínkou. )
Při objemu 50+50 ml roztoků k reakci a 2,5 litrech vody získáme po 12ti hodinách koncentraci zhruba 1000 ppm CDS2.
Rozdíl v koncentraci mezi dobou reakce 12 a 48 hodin je zhruba 20%, o hodně víc už z toho nedostaneme.
Po 48 hodinách se reakce zastaví a oba roztoky mají přibližně stejnou barevnost - voda v nádobě i roztok ve sklínce na stopce.
Někdy se vytvoří v reagující směsi ve sklínce krystalky, ale to nevadí, vylejeme zbytek po reakci do odpadu a vydesinfikujeme např. toaletu, mísu, kde necháme působit.
POZOR NA NADÝCHÁNÍ !!! KE KONCENTRÁTU NIKDY NEČICHAT !!!
Nádobu, kde probíhala reakce a sycení ClO2 do vody, otvíráme a slíváme při puštěném větráku, který nám odvádí plyn ClO2, který je ve vyšší koncentraci toxický na plíce. Nebo sléváme u otevřeného okna, na balkoně, na dvoře, ale NE na SLUNCI ! Pozor na sluneční světlo a jakékoliv dlouhodobé intenzivní světlo. Slunce zlikviduje ClO2 ve vodě za 2-3 hodiny.
Začátečníkům doporučuji dělat CDS2 pouze 1000 ppm a pokročilejší a zdatnější chemici mohou dělat 2000 až 3000 ppm. Právě kůli nebezpečí nadýchání! Vyšší koncentrace se dělá navýšením základních roztoků k reakci. Když dáme dvojnásobek, místo 50+50 ml dáme 100+100 ml, např. do dvou sklínek, máme na stejný objem dvojnásobnou koncentraci 2000 ppm CDS2. Vyšší koncentrace má obvykle i výšší životnost roztoku.
Trvanlivost CDS2 je při dobrém uskladnění v temnu a chladu a ve skle několik měsíců.
Koncentrát CDS2 je nutné skladovat ve skle a na delší skladování je lepší, když v lahvi není vzduch.
V lékárnách mají vhodné lahve lékovky 1 l nebo 0,5 l, ale stačí i lahve po alkoholu se šroubovacím uzávěrem, kde je dobré do uzávěru vložit mikroten, aby zátka nekorodovala. CDS2 nemá přicházet do styku s kovem.
MMS/CDS Miracle Mineral Solution Český Film 1. díl CZ
První díl Českého Filmu o MMS - Miracle Mineral Solution.
Zázračný přípravek? Chloritan Sodný a Kyselina Citronová? Jim Humble a další mají zkušenosti z celého světa o jeho blahodárných účincích. Tady uvidíte ohlasy a názory z České Republiky.
Také zde uvidíte detailní návod jak si přípravek bezpečně vyrobit doma sám.
Sdílet tuto webovou stránku
Kopírování, sdílení této stránky dovoleno bez souhlasu.