Cukr účinně pomáhá tam, kde už antibiotika nezabírají
Důležité upozornění.
Nenechte se ohlupovat podobným jako je níže uvedený článek: Cukr zahojí otevřené rány lépe než antibiotika. Je to nehorázná hloupost. Nelze vyloučit, že jde o cíleně řízenou mystifikaci, nebo o zkoušku čtenářů, jak silně věří všemu co je napsáno. Jen čas potvrdí, že autor není hoden pozornosti. Smutné je, že redakce Novinky.cz takovéto fantasmagorie publikuje. Anebo se tvůrce článku domnívá, že léčitelé skočí na kdejakou pitomost? I to nelze vyloučit.
Cukr zahojí otevřené rány lépe než antibiotika
Jakmile antibiotika nezaberou u léčby otevřených ran, pak Afričané do rány nasypou krystalový cukr. Podle britských vědců tento recept skutečně zabírá. Cukr si poradí s hojením ran mnohdy lépe než právě antibiotika.
Podle doktora Mosese Murandua (původem ze Zimbabwe) působícím na Wolverhampton University cukr odvádí tekutinu mimo ránu do obvazu, čímž znemožňuje bakteriím množit se a naopak urychluje hojení. Cukr přitom účinně pomáhá tam, kde už antibiotika nezabírají.
Spolu s lékaři z Birminghamu doktor Murandu cukrem úspěšně léčí ránu po amputaci nohy. Alan Bayliss přišel o nohu nad kolenem v lednu letošního roku, rána se ale neúspěšně hojila. Když ji začal doktor Murandu léčit krystalovým cukrem, velikost rány se drasticky zmenšila už za dva týdny.
„Když Moses poprvé obvazoval moji ránu, použil téměř hrnec cukru, ale za dva týdny na to potřebuje už jen asi čtyři až pět lžic... Urychlilo to hojení a je to pozitivní krok kupředu. Zpočátku jsem byl trochu skeptický, ale když jsem pak osobně viděl, jak cukr funguje a jak ránu hojí, byl jsem udivený," svěřil Bayliss listu Daily Mail.
Doktor Murandu testuje krystalový cukr při hojení vředů a otevřených ran ve třech anglických nemocnicích - Moseley Hall, QE Hospital a Manor Hospital. K aplikaci do ran používá sterilizovaný cukr, který do rány nevnáší žádné další choroboplodné zárodky, ale bakteriím v ráně odebírá vodu a brání jim v množení. Cukr doktor Murandu používá až ve chvíli, kdy selžou klasické obvazy a podávání antibiotik.
„Velmi mě těší, když vidím výsledky, navíc sestry dokážou převazovat samy poté, co jim to ukážu, pacientům velmi pomáhá, že vidí pozitivní výsledky této léčby," uvedl Murandu pro Daily Mail.
Famous
Zdroj: https://www.novinky.cz/
Jak to působí na čtenáře předvádí v Diskusi, viz.:
Názor s nejvíce souhlasnými hlasy (311)
Iveta Dráková, Ústí nad Orlicí
Pondělí, 18.února 2013, 13:12:58 | Souhlasím | Nesouhlasím | +311
To je velmi zajímavé, člověka by to nenapadlo a vida pomáhá to, jen více takových prostředků ku prospěchu lidem
Názor s nejvíce nesouhlasnými hlasy (77)
Josef Polách, Frýdek-Místek
Pondělí, 18.února 2013, 13:22:29 | Souhlasím | Nesouhlasím | -77
Sůl a pepř je daleko účinnější,to je podložené.
Lubomír Winter, Nymburk
Pondělí, 18.února 2013, 13:41:11 | Souhlasím | Nesouhlasím | +84
Jen počkejte, až se toho chytí farmaceutické firmy!
Cukr zmizí z trhu (nebo aspoň budou plné sdělovací prostředky bombastických reklam, jak ten "obyčejný" je špatný a musíte mít pouze ten jejich speciální!), sladit budeme umělotinou a cukr se pod "chytrými" názvy objeví v lékárnách za cenu aspoň 300,- Kč za gram!
Vzpomeňme třeba Actimel:
Obyčejná syrovátka, odpad z výroby tvarohu. Kdysi v mlékárně asi za 50 haléřů litr, dnes 4x 1dcl za 40,- Kč! Ale pod "chytrým" názvem a s bombastickou reklamou, jak právě bez tohoto přípravku se vůbec neobejdete! Problém ovšem je i to, že klasické mléčné výrobky se svými příznivými vlastnostmi na trávení a organismus byly na trhu nahrazeny čímsi, co s mlékem nemá nic společného (ale zato vydrží třeba rok beze změny), takže to opravdu mléčné se objevuje za silně předraženou cenu jako potravinový doplněk!
Luboši doporučuji číst Ja som obeť Actimelu!