Actimel
ACTIMEL
je to síce forward e-mail, ale prečítajte si ho, je to dôležité pre Vaše zdravie. Inak by som ho neposielala .
Ja som obeť Actimelu a až teraz po rokoch viem aj diagnózu, ktorú som mala, ale na ktorú mi neprišli, lebo o to lekári nemali ani záujem. Načo hľadať príčinu... Pila som Actimel pocitovo na imunitu cca. 4 roky až som jedného dňa po jeho vypití skončila v nemocnici. Kde mi samozrejme nezistili čo mi je a trápila som sa neliečená dva roky a postupne ale isto som si z toho vybudovala laktózovú intoleranciu. Úspešne som si zničila enzým na štiepenie l aktózy kravského mlieka a žiaľ som si mierne vymlátila aj ďalší enzým a po rokoch mi zistili ďalšiu intoleranicu - histamínovú. A to dúfam, že mi ten actimelový modifikovaný škrob nenarobil viac škody... dovtedy som mala superimunitu, odvtedy to mám s ňou nahnuté, lebo každý deň vediem zápas s mojimi intoleranciami. Vďaka nim musím čítať príbalové letáky a
vyhýbať tomu, čo moje telo nevie štiepiť.
Obsah v maili nie je výmysel. Danone muselo v USA urobiť za trest od súdu antireklamu za cca. 4,5 mil USD, kde museli informovať, že Actimel vôbec nič nerobí s imunitou... môže jej trochu napomôcť, ale to vám rovnako napomôže sauna, športovanie, prechádzky na čerstvom vzduchu, echinacea, probiotiká... a nikto verejne neprizná, že nevedia, čo narobia pridané modifikované zložky, éčka atď.\\\"
P.S. Preposielam túto správu, lebo to čo sa deje a čím sa stravujeme vďaka reklamám presahuje medze. Každý organizmus síce reaguje inak, ale toto sa s vedomím konania dobra dáva deťom už rannom veku.
Zničíme si zdravie a ešte si za to aj zaplatíme.
Actimel
O Actimelu
Actimel je lahodný zakysaný jogurtový nápoj. Obsahuje 2 tradiční jogurtové kultury Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus, navíc je ještě obohacen o třetí exkluzivní kulturu L. casei Defensis. Pod názvem L.casei Defensis se ukrývá jeden z 3500 kmenů L.casei, který byl vybrán společností Danone (L. casei Defensis - DN 114 001). V jedné lahvičce Actimelu se nachází 10 miliard těchto výjimečných kultur.
Unikátní výrobní proces
Actimel je výsledkem výrobního procesu, který se skládá z dvojího kvašení. Celý proces výroby Actimelu trvá několik dní. Samotná fermentace Actimelu trvá 3-5 dnů ve srovnání s 5 hodinami, které jsou potřebné pro výrobu tradičního jogurtu). Jedná se o přísně kontrolovaný proces, jehož cílem je dosažení maximálního počtu exkluzivních bakterií L. casei Defensis.
Právě tento proces zajišťuje, že v každé lahvičce Actimelu se nachází úctyhodných 10 miliard unikátních kultur L. casei Defensis.
Actimel každý den
Začněte den s Actimelem a dopřejte si jednu věc navíc v rámci vyvážené stravy a zdravého životního stylu. Actimel je ideální k snídani, ale i k lahodnému potěšení v každou denní dobu.
Actimel je vhodný pro spotřebitele jakékoli věkové kategorie, od nejmladších po nejstarší s tím, že nepatří do kategorie „dětská výživa", čili speciální strava určená dětem do tří let.
Skvělá chuť Actimelu v pohodlné lavičce
Actimel nabízí 5 lahodných příchutí - bílý slazený, jahoda, malina, lesní plody a s vanilkovou příchutí, z kterých si každý vybere.
Navíc je Actimel balený v praktické pohodlné lahvičce, která vám padne akorát do ruky.
Tak proč nezkusit jednu z příchutí Actimelu již dnes?
Úvodní stránka > Actimel > O Actimelu
O Actimelu
Actimel je lahodný zakysaný jogurtový nápoj, který obsahuje dvě jogurtové kultury Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus a je obohacený o třetí unikátní kulturu s chráněným názvem L. Casei Danone®. Tento kmen vybrali odborníci společnosti Danone z 3 500 kmenů probiotické bakterie. Vysoká koncentrace kultur L. casei Danone®, jež se pohybuje kolem 10 miliard v každé lahvičce, také zaručuje jejich schopnost odolat kyselému prostředí našeho žaludku.
Na rozdíl od běžného jogurtu, jehož výroba zabere několik málo hodin, trvá výroba Actimelu z důvodu jeho dvojího kvašení 3 až 5 dnů. Cílem tohoto přísně kontrolovaného procesu je zajistit, aby byla koncentrace kultur L. casei Danone® dostatečně vysoká. Složení Actimelu je navíc obohacené o vitaminy D a B6, jež příspívají ke správné funkci imunitního systému.
Střevo není jen trubice vstřebávající živiny - tento orgán obstarává mnoho dalších nezastupitelných úkolů. Jedním z nich je například zmiňované rozpoznávání cizorodých látek a nebezpečných mikroorganizmů. Ve střevě se také nachází sedmdesát procent buněk našeho imunitního systému.
Actimel je každodenním doplňkem vyvážené stravy a zdravého životního stylu. Je ideálním zpestřením snídaně, ale můžete se jím osvěžit kdykoliv v průběhu dne. Hodí se jak pro děti od tří let (nespadá do kategorie „dětská výživa"), tak pro dospělé všech věkových skupin. K dostání je v šesti skvělých příchutích a jeho malá lahvička vám padne přesně do ruky, i když zrovna spěcháte.
Zdroj: https://produkt.actimel.cz/
Actimel, jako mnoho dalších produktů Danone, obsahuje E1442 - geneticky modifikovaný kukuřičný škrob, zahušťovadlo.... ničí slinivku... Nebezpečné škroby jsou obsaženy nejen v kultivovaných mléčných výrobcích, ale také v kečupech a majonézách.
Ing. Jiřina Charvátová
vedoucí střediska laboratoří Most
https://www.scvk.cz/o-spolecnosti.html
Dost zajímavé, aby se to přečetlo celé
přeposílám dopis pro mojí kolegyni, myslím, že i nám se hodí si to přečíst. Ahoj Hanka
Ahoj , je to tak a je to pravda - nejoblíbenější jogurty nejsou jogurty, ale zahuštěná obarvená hmota, která mléko neviděla ani z vrtulníku. Když jsem dělala analýzu bifidobakterií, víš, že jsem nesnášela Danone, zjistili jsme na laboratorních testech, že bifida v dlouho trvanlivých jogurtech jsou zvířecího původu tedy Bifidus esencis v nomenklatuře nenajdeš, je to nejčastěji bifidus avicenc a ten skutečně není našemu tělu vlastní - je izolován z kachen a dobře a dlouho přežívá - protože aby jsi mohla uvést, že to je bifi musí to mít i v den konce záruky určitou hodnotu bakterií.
Některé státy mají zákaz používat jiné než lidské kultury a to proto, že určitý počet bakterií je schopen projít žaludkem a dojít do střev a u imunitně oslabených jedinců byly pozorovány časté výskyty tumorů např. je to ze studie z USA, kterou jsem použila ve své diplomové práci na téma bifidobakterie. Také tyto nelidské bakterie mohou nahradit původní mikroflóru a způsobovat průjmy. Osobně doporučuji jogurty ve skle jihočeské nebo Holandia bílé a to ovoce si přidat své. Acidofilní mléko Kunín bílé.
U modifikovaných škrobů z kukuřice stejně jako u transgení kukuřice dělal výzkum můj profesor na VŠ a zjistil, že v 5 generaci potkanů je tak otřesný výskyt mustací a od 3 výskyt nádorů, že do nás vždy hřímal, že je naší povinností nepustit to do naší země.... bohužel je to tu.
To klidně můžeš poslat známým mám na to diplomku a represí od Danone se nebojím. Mám plakát danone s nápisem Dr. Ládin doporučuje... miliony přáteských bakterií a stojím si za tím.
Vim , že na něco člověk umřít musí , ale jelikož ujíždím denně na Jogurtu "Srdíčko" -tak mě tento email docela rozhodil, aprotože jsem líná ověřit si věrohodnost informací ....tak asi přejdu na zdravé české drahé jogurty (brr) 2x do týdne anebo možná na jogurty zapomenu.....zdravím ....
Příběh jedné bývalé milovnice jogurtů
"Díky jogurtům, které jsem konzumovala ve větší míře mám opakované trombózy.
Zjistili to teď nedávno. Byla jsem na kontrole v Dačicích, tu sraženinu mi posílali až do Prahy do nukleární laboratoře a tam zjistili bakterii Corinebacterium, která se používá k zrání v jogurtech. V žíle nemá co dělat, zkrátka tyto nekvalitní jogurty, jako jsou Danone, Florián apod. - víceméně umělé, organizmus nevstřebá a tím způsobí ucpávání cév. Bohužel to zjistili u 27 lidí z 90, což je 30 % a já jsem, bohužel, mezi nimi. Ostatní procenta tvoří např. nehýbání se - tzv. cestovatelská trombóza, různé záněty atd.
Poslední roky přibyl značný počet tromboz v celé republice. Zatím se tím nikdo nezabýval než Dr. Čepl v Dačicích, ke kterému jezdím. Má tam cévní centrum pro Jižní Čechy a Vysočinu, moderní ultrazvuky, které nemají ani v Pelhřimově. Jezdí tam i z Jihlavy.
O těch jogurtech už bylo psáno i v některém časopise nějakým docentem z Prahy a ten tam psal také o možném ucpávání cév z mléčných výrobků. Já teď 14 dní nejím jogurty, tavené sýry, mléko, které mám teď zakázané. Můžu ze sýrů jen tvrdé, z jogurtů ty drahé ve skleničce - naše České. Cítím se lépe a snad už budu mít konečně pokoj. Všechna vyšetření mám dobrá, krev také, aspoň vím, že jsem zdravá a nemusím brát žádný Warfarin. Povrchové cévy mám sice špatné, ale hluboké dobré. I tak se mohla sraženina utrhnout a způsobit embolii, proto to vysátí sraženiny. Jsem ráda, že se zjistilo, od čeho to je, a od té doby ani na jogurty chuť nemám."
ZDRAVÉ JOGURTY
Evropské středisko pro potravinovou bezpečnost provedlo rozsáhlou výzkumnou studii na téměř 1 000 vzorcích jogurtů vyráběných různými mlékárenskými společnostmi, aby zjistilo, jestli jsou tolik oblíbené jogurty zdravé, jak tvrdí reklama. Výsledky výzkumu se ukázaly být zklamáním: jogurty nemají na lidské tělo zázračný terapeutický efekt, ani nezlepšují imunitní systém!!!
Podle výzkumu nemají jogurty žádný pozitivní vliv na chemické procesy v lidském zažívacím systému. Vlastně jsou jogurtové nápoje zcela neprospěšné - tělo nerevitalizují, jak tvrdí reklamní slogany jejich výrobců - uvedl Medpulse.
Mnoho společností vyrábějících jogurty stále působí na potenciální zákazníky starými slogany, tvrdícími, že jejich produkty mají vysoce pozitivní vliv na zažívací systém a tělo jako celek.
Zkrátka jogurt není nic jiného, než atrapa. Navíc některé jogurty, stejně jako další typy mlékárenských produktů, mohou být pro lidské zdraví nebezpečné. Mnoho jogurtů dostupných dnes ve všech obchodech na světě nemá s produktem vymyšleným před několika tisíci let na území moderního Bulharska nic společného.
Stále věříte mýtům o probiotických bakteriích, které zlepšují imunitní systém a zažívací trakt? Pokud ano, jste oblbováni.
V Moskvě došlo k mnoha případům, kdy lidé vedoucí zdravý způsob života byli nakonec hospitalizováni. Mnozí z těchto pacientů byli diagnostikováni s pankreatolýzou. Po dotazu na jejich jídelníček řekli, že konzumovali jogurtové nápoje Danone, jako Actimel a další. Pankreatolýza je velm nebezpečná nemoc, která ničí slinivku.
Na tomto faktu není nic překvapivého. Actimel, jako mnoho dalších produktů Danone, obsahuje E1442 - geneticky modifikovaný kukuřičný škrob, zahušťovadlo. Geneticky modifikované typy škrobů mají velké molekuly.
Chemici, kteří takové látky vyrábí, říkají, že je nemožné předpovědět, jak se budou tato molekulární monstra chovat v lidském těle.
Nebezpečné škroby jsou obsaženy nejen v kultivovaných mléčných výrobcích, ale také v kečupech a majonézách. Vědci stále neví, jestli se tyto škroby během trávícího procesu rozkládají, a jak. Faktem je, že moderní medicína nyní musí pouze umožnit předpokládat, že takové škroby útočí na slinivku lidské bytosti.
Lidské tělo očividně neví, jaký druh enzymů má vyrábět, aby rozštěpilo tak monstrózně velké molekuly.
Co se týká zázračných probiotických bakterií v moderních jogurtech, bylo zjištěno, že takové bakterie mohou v lidském žaludku vydržet pouze několik minut. Proto nemohou mít na zažívací trakt léčebný vliv. Člověk by měl mít také na paměti fakt, že kultivované mléčné produkty, které byly uskladněny měsíce nebo déle, nemohou přinést vůbec nic dobrého.